


Evet su böreğimiz çok meşhur ve yöresel böreklerimizdendir.Tadı da çok güzeldir.
Bu güzel böreği annemle beraber yapmıştık, sizler için yapma aşamasında en ince ayrıntısına kadar resmini çektim umarım açıklayıcı olmuştur:) Sözüm olduğunda sözüm yemekliydi erkek tarafı şehir dışından geldi.Menüde su böreğimizde vardı.Yiyenler çok beğendi.
Rabbim'e şükürler olsun Mevlam izin veriyor bizde yapıyoruz.Hamd olsun.
MALZEMELER
4 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su yada süt
Bir miktar tuz.
YAPILIŞI:
Yumurtaları kır.Suyu ve yoğurdu koy tuzunu at.

Göz kararı ununuda ilave edip ele yapışmayacak şekilde sert bir hamur olması lazım.Sert derken iycede sert demiyorum onuda artık siz ayarlarsınız.Bu şekilde bir süre yoğur.Yoğurduktan sonra hasıl yap.


NOT:HASIL fazlaca yoğurmak demek memleketimizde hasıl denir:).Hamuru anneciğim yoğurdu ve hasıl yaptı beraberde haşladık.Ben tek haşlıyayım dedim ama yok beraber haşlayalım dedi:)
Tepsimiz orta boy ise hamurumuzu 12 bezeye ayır.Not:Bizim 11 beze çıktı.
Tepsimiz büyük boy ise hamurumuzu 14 bezeye ayıralım.
Bezeleri Yarım saat bu şekilde dinlendir.Dinlenirken üstleri resimdeki gibi örtülü olmalı.

Daha sonra hepsini ince bir şekilde aç.Resimdeki gibi yufkaları koy.

Açma işlemi bittikten sonra yufkaların hepsini üst üste koy.İlk açtığımız yufkamızı kuru bir şekilde yağlanmış tepsimize serelim.

Bir taraftanda göz kararı margarinimizi,sıvı yağımızı vede tereyağımızı tencereye koyup eritelim.Resimdeki gibi . Sizler için bununda resmini çektim.

Resimdeki gibi yufkalarımızı dörde keselim, suda haşlamak için dörde kesiyoruz.Yalnız 3 hamurumuzu kesmiyoruz çünkü onları kuru seriyoruz yapma aşamasında aşağıda resimli olarak anlatılmıştır.


Kaynamış suyumuza kestiğimiz hamurlarımızı haşlayalım.Not özellikle su kaynamış olmalı,yufkamızıda haşlarken ocağımızın altı yüksek ateşte yanmalı.Haşlama suyuna yeterince tuz atmayı unutmayalım.

Haşladığımız hamurumuzu kelkürle alıp bir leğen soğuk suya haşlamış olduğumuz yufkamızı atıp çıkaralım. Not:Yufkalarımızın diğer yarısını haşlarken soğuk suyumuzu değiştirmeyi unutmayalım.Çünki soğuk suyumuz ısınıyor.Bu yüzden değiştiriyoruz.

iliştirden de resimdeki gibi süzüp tepsimize serelim.

Her iki sırada bir eritmiş olduğumuz yağımızı yufkalarımızın üzerine resimdeki gibi 2 şer kaşık yağlayalım.

Yarı hamurumuzun haşlaması bittikten sonra.Yine bir tane kesilmemiş yufkamızdan serelim. lorumuzu koyalım.

Lorumuzun üzerinede kesmediğimiz yufkalarımızdan bir tanesini kuru bir şekilde haşlamadan serelim.

Bu aşamada bittikten sonra haşlama işlemine geçebilirsiniz.Haşlamış olduğumuz yufkalarımızın serme işlemide bittikten sonra tekrar en üstede 2 kaşık eritilmiş yağımızdan ekelim.Daha sonra parmağımızla hamurlarımızın kenarını güzelce yağlayıp.

180 derece ısıtılmış fırında kızartalım.
AFİYET OLSUN…
