31 Ağustos 2009 Pazartesi
RAMAZAN PİDESİ
Bu pide tarifimi etkinliğe gönderiyorum. KOLAY GELSİN.
RAMAZANDA sofralarımızın olmazsa olmazıdır pideler.
RAMAZAN İÇİN YAPTIĞIM BU GÜZEL PİDE tarifini pastacı kız arkadaşımdan aldım.Kendisine teşekkür ediyorum.Sevgili eşimde çok beğendi. Pide severler sadece ramazan ayında değil,canları çektiği her zaman yapabilirler:=) Arkadaşlar Ramazan pidesi ilk defa yapıyorum ilk yapmama rağmen nasıl olmuş?
Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.
RABBİM'E HAMDÜ SENALAR OLSUN.Bizleri ramazan ayına eriştirdi inşaallah gelecek seneki ramazan ayınada erişiriz.Ramazan ayı hiç bitmesin istiyorum.Bu ayda çok feyiz ve lezzet alıyorum.Her günüm dolu dolu geçiyor iftarlar,sahurlar,hatimler, teraviler, oruçlar herşey çok güzel elh.
"Cennet'te Reyyan adında bir kapı vardır. Kıyamet Günü'nde oradan yalnız oruçlular girer. Onlarla birlikte başka kimse giremez. Nerede oruç tutanlar? Diye çağrılır ve onlar da o kapıdan girerler. Sonuncusu da girdi mi artık kapı kapanır, kimse giremez." "Cennet'te Reyyan adında bir kapı vardır. Kıyamet Günü, oruç tutanlar nerededir? denilerek çağrılır. Kim oruç tutanlardan olmuşsa ona girer. Kim de ona girmişse, ebediyyen susamaz."
MEVLAM tuttuğumuz oruçlarımızı kabul ve reyyan kapısından içeri girmeyi cümlemize nasip etsin inşaallah...
Malzemeler:
4 su bardağı ekmeklik un veya beyaz un
1 paket Dr.Oetker instant kuru maya(10gr)
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
Üzeri için:
1.1 adet yumurta sarısı
2.1 yemek kaşığı sıvıyağ
3.3 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
•Derin bir kap içerisine unu, mayayı ve şekeri,tuzu karıştıralım.Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağımızı ve sütümüzü koyalım isterseniz elinizle isterseniz mikserinizin hamur yoğurma ucu ile karışımımızı yavaş yavaş karıştıralım.Daha sonra hızlı devirde karıştırmaya devam edelim
•Hamurumuz hazır olduğunda üzerine bir kapak veya bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
•1 saat sonunda hamurumuzun 2 misli oranda kabarmış olması gerekiyor bir tahta kaşık yardımıyla hamurumuzu çok yavaş hareketlerle karıştırarak üzerindeki bu kabarıklı almamız gerekiyor.
•Fırın tepsimizi biraz unlayıp isterseniz çok az margarinde sürebilirsiniz daha sonra hamurumuzu tepsimize alalım.Üzeri için süt,sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırıp hazırladıktan sonra elimizi bu karışımla biraz ıslatıp tepsideki hamurumuza pide şeklini veriyoruz.
•Hazır olan pide hamurumuzun üzerine baklava deseni vermek için bir tahta kaşığın sap kısmını kullanabilirsiniz.Pide hamurumuz hazır tepsimizin üzerini örtüp tekrar 20-30 dakika kadar daha mayalanmaya bırakıyoruz.
•Son mayalanma işleminden sonra pide hamurumuzun üzerine yumurtalı harcımızdan sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
•Önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınım Bosh marka turbo fırınlardan fakat bu tür hamur işi tariflerimde davul fırını tercih ediyorum üzerini kurutmadan çok daha güzel kabarıyor ve güzel pişiriyor.
•İftar vaktine yakın bir zamanda hazırlarsanız sıcacık pidelerinizi buram buram miss kokusuyla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Taze pideye asla hayir diyemem:) Ellerine saglik. Tarifi not edip en kisa zamanda deneyecegim.
pofuduk pofuduk ne de güzel olmuş ellerine salık. rabbim cümlemizi reyhan kapısında buluşmayı nasip eylesin.
mmmmm harika görünüyorrr şimdiden karnım acıktı vallaaa kokusu buraya kadar geldi :)
ellerine sağlık canım
fırsat bulursam bende denemek istiyorum...
è splendida! alta e soffice!
Canımmm ellerine sağlık maşallah sü
per olmuş piden kocaman öpüyorum...
CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
SEVGİLER
BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..
öncelikle dualarına AMİİN diyorum vee pide e sen artık pide ustası olmuşsun be güzelim
çok güzel olmuş bence,mayalamak ve ekmek haline gelmesi kolay değil neticede..
ellerine sağlık... hayırlı iftarlar..
Sevgiler..
Selam Sevgili Kardeşim Reyyan, Hayırlı akşamlar benzaten uyeyim ve girdim hemen oyumu kullandım puanın 64 idi 65 oldu hadi hayırlı olsun inşallah kazanırsın....
Şükrü Yılmaz
Antakya-HATAY
http://sukruyilmaz.com
http://sukruyilmaz.net
Canım süpersin ya ellerine sağlık...
Canım görünce hiiiiiii dedim.
Ne güzel kabarmış. Sıcak sıcak. Çok güzel olmuş.
Eline koluna sağlık
Sevgilerimle
Tijen AKTAY
bayıldım pidene.bende bu aralar pide yapmayı planlıyordum.senin tarifinle denerim belki.çok güzel görünüyor.çokte süper kabarmış.ellerine sağlık canım.
ayrıca paylaşımında çok güzel ve faydalı.ALLAH razı olsun.
www.arzumcum.blogcu.com
Yorum Gönder