KİRAZLI SADE keki yapalı çok oldu.Tarifi eklemekte bugüne kısmetmiş:=) Bu güzel tarifi hünerli bayanlar'dan aldım kendisine çok teşekkür ediyorum ben ve eşim çok beğendik. Sağol CANIM..
ARKADAŞLAR Müge'ciğimin dediği gibide Kek; kelimenin tam anlamı ile ıslak kek oluyor..Yumuşacık nemli nemli:=)Islak keklerden hoşlanıyorsanız bende müge arkadaşım gibi yapmanızı öneririm.
Yalnız müge vişneyle yapmış ben kirazlı yaptım, çünkü bu keki yapacağım zaman vişnenin zamanı henüz gelmemişti, bende dayanamayıp kirazdan yaptım:=)
Malzemeler
3 Adet (iri) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet kiraz NOT:Ben 10 15 kirazdan fazla koydum..
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
Üzerine ikiye böldüğünüz kirazları dizin, kirazları donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Yalnız müge vişneyle yapmış ben kirazlı yaptım, çünkü bu keki yapacağım zaman vişnenin zamanı henüz gelmemişti, bende dayanamayıp kirazdan yaptım:=)
Malzemeler
3 Adet (iri) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet kiraz NOT:Ben 10 15 kirazdan fazla koydum..
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
Üzerine ikiye böldüğünüz kirazları dizin, kirazları donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
12 yorum:
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
Bayılırım hafif nemli olan keklere ellerine sağlık canım nefis gözüküyor hayırlı cumalar..
cnm çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..vişne zamanına geldik denemem lazım...sevgiler
cok severim boyle hafif kekleri. kiraz da cok guzel yakisir. ellerine saglik
che bella!! chissà che buona!!
canım ellerine sağlık.. kekin nefis görünüyor..
sevgilerimle..
Vişneli kek bilirim ama böyle kirazlı hiç yemedimde,denemedimde.çok güzel görünüyor.harikasın canım.süper fikir.bayılırım bu tarz ıslak keklere.ellerine sağlık.afiyetler olsun.
rulo poğaçalarda muhteşem.çok doyurucu ve nefis.kahvaltılar için süperrr.
canım çok güzel seyler bulup yapıyorsun.. tam benim dama tadım.. mutlaka deneyecem..
sevgiler:)
aaaa
bize 10-15 tane kiraz diyosun sen bir sürü koymuşsun ama niye bizim kekimiz çirkin mi olsun hııı?
Ben de çok kiraz koycam işteee :))
Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel göreünüyor ben de çok sık yaparım bu keki gerçekten yumuşacık oluyor...
İzmir'den kocaman sevgiler gönderiyorum sana ......
ÖNCELİKLE HOŞ GELDİNİZ.
Hemen düzelteyim yıldız hanım tarifte öyle yazıyordu fakat ben fazla koydum.Tarifi eklerken ona hiç dikkat etmemişim:( uyarınız için sonsuz teşekkür ederim.Her zaman beklerim.
SEVGİLER...
Şimdi kirazın en bol zamanı mutlaka denemesi gereken bir kek...
Teşekkürler...
kirazlı sade kekin harika görünüooooooooooo reyyan abla ben mervenur
Yorum Gönder