3 Haziran 2009 Çarşamba

2 Çeşit Rulo Çörek - Poğaça


























Bu güzel tarifi cuma günü kahvaltı için yapmıştım eşim cuma olduğu için işe gidip 11,12 gibi tekrar gelip kahvaltı yaptı, bu tarifi ilk defa yaptım ve sevgili eşim çok beğendi.Tarifi arkadaşım emelinmutfağından aldım.Kendisine tşk ediyorum.
Bugünde birde acuka yapmıştım oda acı severler için güzel bir lezzet, sıradaki tarifim acuka:=)

Arkadaşım emel 3 çeşit rulo çörek yapmış biz azlık olduğumuz için 2 çeşit rulo çörek yaptım.Emelin diğer çöreği salçalı idi ben bugünde acuka yaptığım için 2 türlüsünü yeterli gördüm ve ölçülerinide ona göre küçük çay bardağı ile ayarladım :=). Ben size TAM ÖLÇÜ VERİYORUM BELKİ 3 ÇEŞİT RULO ÇÖREK YAPARSINIZ.ŞAYET İKİ TÜRLÜ YAPARIM DERSENİZ KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI İLE ÖLÇÜLER YETERLİ GELECEKTİR.
ARTIK GEÇELİM TARİFE DEĞİL Mİ?


Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt (en büyük boy),
1 çay bardağı süt yada su (en büyük boy),
1 çay bardağı sıvı yağ (en büyük boy),
2 yumurta,
1 paket kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz.
İç malzemeler:

4 kaşık zeytin ezmesi, NOT BENİM O GÜN ZEYTİN EZMESİ OLMADIĞI İÇİN ZEYTİNLERİN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIP İÇ HARCINI O ŞEKİLDE YAPTIM.
4 kaşık peynir maydanoz karışımı, NOT:BEN PEYNİR YERİNE LOR KULLANDIM.
2 kaşık acı biber salçası + 1-2 kaşık ceviz,
1 yumurta sarısı + 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
susam, çörek otu, haşhaş tohumu.
Hazırlanışı:

Öncelikle Ilık su yada sütte mayayı eritip bir yumurta sarısı dışındaki hamur malzemelerinden yumuşak hamur yoğurup 2-3 katı olana kadar mayalandırın. Diğer taraftan iç malzemeler için ince kıyılmış maydanozu ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Acı biber salçalı çeşidi içinde; katkısız acı biber salçasına ( yanı hazır çemen sosu olarak satılanlardan değil) yarımşar çay kaşığı karabiber ve kimyon katıp karıştırın. İçine 1-2 kaşık öğütülmüş ceviz katıp bekletin. Zeytinli olanı ise sadece zeytin ezmesi kullanılacak...

Hamur mayalandıktan sonra, 3 eşit parçaya ayırın. Merdane yardımı ile açıp resimdeki gibi iç harçlarını sürüp her birini rulo yapın....


Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikkatlice aldıktan sonra üzerine sıvı yağla karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Üzerine haşhaş tohumu, çörek otu ve susam serptikten sonra ruloları 2 parmak kalınlığında dilimlerin (Bu işlemi yaparken hamuru fazla bastırıp rulo şeklini kaybetmeyin). Çörekleri önce 150 derecelik fırında 10 dakika beklettikten sonra fırının ısısını 185 dereceye getirip çöreklerinizi pişirin...

































AFİYET OLSUN.

25 yorum:

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım güzel bir akşam dilerim canım ay çok güzel ve doyurcu yanındada ayran harika olur ellerine saglık www.safiyece.blogcu.com

Pembe Tatlar dedi ki...

Eminim çok nefis olmuştur canım ellerine sağlık...

Federica Simoni dedi ki...

Mmmm.. queste focaccine devono essere buonissime!! ciao!

Adsız dedi ki...

reyyancım ellerine sağlık arkadaşım rulo çöreğinde tepsi kebabında süper olmuş.Canım arkadaşım emelin bu tarifini bende yaptım ve yayınlanmayı bekliyor arsivde.çok süper oluyor....


www.lezzetmutfagi.blogcu.com

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.muhteşem gözküyorlar.

YASAMİNKİYİSİNDAN dedi ki...

GÜNAYDIN CANIM.NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK.HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER ARKADAŞIM..

Sevil Altunel dedi ki...

canım yine harikalar yaratmışsın.sunum görünüm muhteşem olmuş ellerine emeklerine sağlık.hayırlı cumalar.her şey gönlünce olsun..sevgiler..

serpilmutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık poğaçalar nefis görünüyor.
Hayırlı Cumalar

reyyan dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Sevilcim birşey diyeceğim kırılma ve beni sakın yanlış anlama.Yaratmak ALLAH'a mahsustur ben Rabbim'in izli ile yapıyorum.RABBİM izin veriyor bende yapıyorum elhmadülillah.

pelince dedi ki...

Harika hazırlamışsın arkadaşım,eşine afiyet olsun :)seninde ellerine sağlık..

Sevgilerimi yolluyorum..

Mutlu hafta sonları...

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

bu nefis çöreklerin tarifini sevgili Emel'den bende almıştım.ama malesef fırsat bulup yapamadım daha.şimdi sende görünce yine canım istedi.en kısa zamanda bende denemeliyim.hem göze,hem mideye hitap ediyor.nefis görünüyor.ellerin dert görmesin canım.öptümmm.

serpil dedi ki...

merhaba canım, yağlı kağıdı küllah şeklinde yapıp, erittiğim çikolatayı küllahın içine doldurdum, küllahın ucunu ya biraz açık bırakarak sarabilir, yada ucunu azcık kesebilirsin. umarım yardımcı olabilmişimdir. düğme kurabiyenin ilik yerlerinide aynı şekilde yaptım. iyi akşamlar dilerim, sevgiler.

serpil dedi ki...

canım, vallaha ne desem yalan olur, bir dene diyeceğim ama, ya yayılıp kalırsa diyede korkuyorum, sen ikişer tane koymak istiyorsun sanırım, istersen su bardağı yerine daha küçük ağızlı bir şeyle kes, ama ondan sonra içindeki yuvarlağı yapmak için ilk kestiğinden daha küçük ağızlı bir bardak yada kalıp olmak zorunda. 2,5 badak pudra şekeri çok gibi geldi bana, eğer verdiğin ölçülerde yaparsan 2 bardak yeterli olur gibime geliyor. son karar senin arkadaşım. tekrar iyi akşamlar dilerim.

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım
tariflerin süper
birçoğunu deniycem
sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Sevgili reyyan kurabiyelerden 22 veya 24 tane çıkıyor...Yumuşak margarin derken oda ısısında beklemiş bir hayli yumuşak margarin kullandım....İstersen tereyağda kullanabilirsin...Sıvıyağ için çay bardağım büyük boy olanlardandı...Dikkate alırsan sevinirim...Başka bir şey sormak istersen yanıtlayabilirim....Kurabiyeleri yapınca haber verirsin umarım...Şimdiden afiyetler olsun....
Senin yaptıklarında nefis görünüyor ellerine sağlık...
Sevgiler...

lezzet-i mekan dedi ki...

selam, susam ezmeli kurabiye yaklaşık 25 tane falan çıkıyor canım, koko star kurabiyede çok lezzetli, oda rahat rahat ağırlar misafirlerini, onuda bir gün önceden deneyebilirsin. girdap kurabiyede bereketli onuda deneyebilirsin, sen bak artık, iyi akşamlar.

yildiz dedi ki...

Cok güzel gözüküyorlar,afiyet olsun.

Rüzgar Gülü :) dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar
en kısa zamanda deneyeceğim...
sevgiler...

reyyan dedi ki...

Rüzgar gülü sık sık ziyaretin ve yorumların için sonsuz teşekkür ederim:=)
Her zaman bekliyorum:)
SEVGİLERİMLE
REYYAN...

fatos-mutfakveben dedi ki...

canım ellerine saglık..
harikaaaa olmus.. emelimin zaten tarifleri süper.. sende yapınca cok guzel olmus..
afiyet olsun..
sevgiler..



+++++++++++++
canım facebookta hıcbırsey paralı değil.. rahat rahat kullanabılırsın.
sevgiler..

eylem dedi ki...

Reyyancim blogunu yeni kesfettim, iyikide kesfetmisim cok guzel tariflerin var. Ilerleyen zamanlarda muhakkak deniyecegim. :)
Ozellikle rulo pogoca harika!
Ellerinize saglik

eylem

reyyan dedi ki...

Selam eylem öncelikle hoşgeldiniz güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.İNŞAALLAH denedikten sonra tadınıda beğenirsiniz.Sonucu yazarsanız sevinirim.
HER ZAMAN BUYRUN GELİN BEKLERİM.
SEVGİLER.

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

Reyyancım kusura bakma canım.cevap için çok geç kaldım sanırım.
mantar kurabiye için 2 paket mısır nişastası kullandım canım.yani 2 kutu.bir kutudan 1 poşet çıkıyor.oda 200 gr. 2 kutu 400 gr. ediyor. kaç kurabiye çıktığını hiç saymadım ama misafirlerin için yeterde artar bile.baya bereketli oluyor.İnşallah bir dahaki gelen misafirlerine denersin canım.kolay gelsin.sevgiler.

Özlem Ceylan dedi ki...

slm Reyyan hanim ellerinize saglik böreekleriniz ve cörekleriniz cok nefis gorunuyor sevgiler

gülgün dedi ki...

reyyancım yeni bloğun hayırlı olsun,rulo çöreklerin çok nefis görünüyor gerçi bütün tariflerin öyle,başarılarının devamını dilerim canım,iyi akşamlar