8 Mayıs 2009 Cuma

GENDİME PİLAVI

Arkadaşlar annem gezmeye bana gelmişti bugün anneciğimi 2 de otobüse bindirdik gidiyor şuan:'( Yarına ancak varır memleketimize.İnşaallah hayırlısı ile sağ salim gider.Şuan ev bomboş yokluğu çok belli.ALLAH CC.kendisinden razı olsun.Ev temizliğimde Bana çok yardımcı oldu :(Halılarımı sildi bahar temizliğimi yaptı öyle gitti..Yapmazsam içim rahat etmez kızım dedi.GERÇEKTEN ANNE GİBİ YAR BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ.Annelerimizin kıymetini bilelim inşallah.Nereye baksam herşeyde annemin anısı var:(Halılarda koltuklarda herşeyde ANNEM ANNECİĞİM VAR. Gurbet ne zor imiş RABBİM GURBETTE OLAN HERKESİN YARDIMCISI OLSUN KİMSESİZLERİN KİMSESİZİ YÜCE MEVLAM'A HAMDÜ SENALAR OLSUN.ANNECİM HAYIRLISI İLE GİT İNŞAALLAH.SENİ ÇOK SEVEN KIZIN.


GENDİME PİLAVI P.D.C.S.42

BU GÜZEL ÇORBA .PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLĞİ TARIFDUNYASI'NIN EV SAHIBELIGI YAPTIGI PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI 42'YE GONDERIYORUM. Kolay gelsin ARKADAŞIM.

Yöresel yemeklerimizdendir.Bekarken annem sık sık yapardı annemin komşuları çok beğeniyor annemde senede bir yada iki kez komşularına gendime pilavı yapıp yanınada çorba yapıp davet eder komşularımızda iştahla yerlerdi:) Bana geldiğinde bende yaptım eşim pek beğenmedi severek yemedi.Birde misafirlerime değişik ve yöresel olduğu için yaptık.Misafirlerim gelince annem yaptı.Yiyenler çok değişik buldu tadını çok beğendiler ve ikişer tabak yediler.Geriye hiç pilav kalmadı hepsi bitti elhamdülillah.Nasıl yapılıyor diye sordular.Geçeyim tarife:)
MALZEMELER
1 kase gendime not:buğday
Yarım kase nohut
2 tane soğan
Sıvıyağ yada terayağ
Salça
Tuz
Su
YAPILIŞI:Nohutumuzu birgün öncesinden ıslağa koyalım.Gendimemizi güzelce yıkayalım.Tenceremize yemeklik soğanımızı doğrayıp sıvı yağımızı koyup soteleyelim sotelenen soğanlarımıza salça ekleyip birazda böylece soteleyelim.Daha sonra yıkanmış olan gendimemizi ve nohutumuzu tenceremize koyup güzelce karıştıralım ardındanda resimdeki gibi suyumuzu koyup tuzumuzuda atıp pişirelim.Suyunu koyduktan sonra dilerseniz et kunorda atabilirsiniz yarım et kunor yeterli olur.Pişmemiş ve suyu yeterli gelmemiş ise su ekleyip pişirmeye devam edin.PİŞTİKTEN SONRA SICAK SICAK SERVİS EDELİM.Servislik için koyduğumuz gendime pilavımımızın üzerine eritilmiş tereyağımızdan birer kaşık üzerlerine gezdirip bu şekilde ikram edelim.Püf noktası tereyağı ile servis etmektir.Birde yiyebileceğiniz kadar yapınız bu pilavın tazesi güzel oluyor ben bayatını sevmiyorum.Tazesi çok güzel.
AFİYET OLSUN…

15 yorum:

şengülce dedi ki...

merhaba canım Allah kavuştursunAnneler gününde kutlu olsun arkadaşım..

Sevinç dedi ki...

Rabbim anneciğine sana hayırlı uzun ömür versin canım...Onlar bizim herşeyimiz Allah başımızdan eksik etmesin...
Sağ salim gider inşaallah.En kısa zamanda tekrar kavuşmanız dileğiyle...

serap dedi ki...

merhaba gezeken blogunuza rastladım,bende blog acmak istiyorum onun için ön bir araştırma yapıyorum, yan tarafta resimli kategorileri nasıl yapıyorsunuz? buradan cevaplarsanız sevinirim blog adına bile daha karar veremedim ama herşeyi önceden öğrenmek istiyorum çünki başlayıpta yapamazsam huyum çok kötü niçin yapamadım diye kendimi yiyip bitiriyorum.teşekkür ederim

karamel mutfak dedi ki...

canım çok şanslısınki annen yanına gelip gidebiliyor ben 1 yıldır annemi görmedim ve yazada gitme durumum yok annelerin yerini elbette hiç bişey tutmaz .pilav gerçektende farklıyış ellerine salık.kocaman selamlar.

reyyan dedi ki...

Serap hanım benim birde blogcu sayfam vardı orda şablon düzenlemesini pek yapamıyordum bi arkadaşım sağolsun çok yardımcı olmuştu.Siz kendinize blog sayfası açmayı düşünüyorsanız blogeerden adres alın derim. Kategorileri kumanda panelinden yerleşim'i tıklıyoruz.Yerleşimi tıkladıktan sonra Gadget Ekleden Resim ekle diyoruz bu şekilde ekledim ben.SİZ ÖNCE BİR BLOGEER OLUŞTURUN KURCALIYA KURCALIYA ÖĞRENİRSİNİZ İNŞ. BENDE KURCALIYA KURCALIYA ÖĞRENDİM. KOLAY GELSİN.HER ZAMAN BUYRUN GELİN BEKLERİM.
SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Anneler gününü de kutluyorum. Sevgiler.

www.yapraksarma.blogcu.com dedi ki...

canım annen güle güle gitsin inş..gurbet gelini olmak zor değilmi?sana her işinde yardımcı olmuş bu güzel tarifide yapmış daha ne olsun..canım armutlar çok kolaydı.öyle gözüküyor ama kolay oluyor..yeni sayfanda çok şık olmuş güle güle kullan sevgiler

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Anneler Gününüzü Kutlarım,Dilerim Yüce Rabbimden ALLAH Bütün Kadınlara Anne Omayı Nasip etsin, Annelik Zevkini Tattırsın.Sevgiyle Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

ANNELER GÜNÜ

Anneciğim bugün sen dur,
Ben bakayım sana n’olur..
Ne istersen pişireyim,
Evi silip devşireyim.

Ben doldurdum aklarını,
Ödeyemem haklarını.
Bugün senin günün anne,
Bak kendini yordun gene.

Canım kadar sevdiğim kim
Benim canım anneciğim.
Canım kadar sevdiğim kim?
Benim canım anneciğim.

Alıntı:Hüseyin KALABA
http://www.dersimiz.com/esiir/siir.asp?id=464

tarifdunyasi dedi ki...

ELİNE SAĞLIK YİNE BEKLERİM BİRDE ŞÖYLE YAPARMISIN TARİFİN BAŞINA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLĞİ 42 YAZ TARİFİN SONUNADA BENİM LİNKİMİ KOYARSAN ÇOK İYİ OLUR SENİ ZİYARET EDENLER HEM ETKİNLİKTEN HABERDAR OLUR HEMDE SENİN ETKİNLĞE KATILDIĞIN BELLİ OLUR HİÇ BİR ŞEY YAZMIYOR SANKİ BEN HIRSIZLIK YAPMIŞ GİBİ DURUYORUM :) CANIM ELİNE SAĞLIK YİNE BEKLERİM

mutfakveben-fatos dedi ki...

canım benim Allah kavustursun.. gurbetlik zor da Allah böyle ayrılıklar versin..
yemegın de cok guzel olmus ellerine saglık..
herkesın anneler gununu kutlarım..
sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Canım öncelikle senin ve anneciğinin Anneler günün kutlu olsun ve inşallah allah en kısa zamanda tekrar annene kavuştursun..Benim annem arabayla 10 dk.lık mesafede olmasına rağmen gitiği zaman evde boşluk oluyor ki senin durumun kimbilir nasıl..sağlıklı olsunlarda uzak olsunlar ne diyelim..Bu arada bloguna isminin üzerine tıklayarak değil de adresini yazarak ulaşabildim..(yorumların için de ayrıca teşekür ederim:))
SEVGİLERİMLE:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım anneler günün kutlu olsun...
Yemek yöresel olsa gerek ama nefis gözüküyor ellerine sağlık mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

TARİFDUNYASİ dedi ki...

canım yalnışlık oldu galiba ama pasta börek de bekliyorum sende etkinlik pazara kadar bende hayırlı günler

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

çok güzel ve değişik bir tarif.çok seviyorum böyle yöresel lezzetleri.nefis görünüyor.senin ve anneciğinin ellerine sağlık.
sevgi ve sağlıcakla kal canım.

http://arzumcum.blogcu.com/

sevil dedi ki...

MERHABA Canımcım;
42. Ev sahibemiz olan http://tarifdunyasi.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN