11 Nisan 2009 Cumartesi

Yuvalak

Bu güzel tarifide emelinmutfağından aldım ve bu akşam yaptım çok güzel oldu, yalnız benimki biraz dağıldı, siz isterseniz malzemelerin içine bir tane yumurta kırın.Şayet ben yine yaparsam yumurta kırmayı düşünüyorum.
Tadı çok güzel oldu.
Emelcim bu tarif için TEŞEKKÜRLER tşkcanım...


MALZEMELER:
  • 1 Su bardağı ince bulgur,
  • 1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday)
  • 1 Çorba kaşığı nane,
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 Tane soğan,
  • 1 Çorba kaşığı salça,
  • Bir kase yoğurt,
  • 2,3 diş sarımsak.

HAZIRLANIŞI:

İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları

sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.


Afiyet olsun!rose

2 yorum:

nefiye dedi ki...

harika olmus
ben bayilirim.

bu arada sitenizi yeni gordum. tarifler muhtesem.

reyyan dedi ki...

Nefiye Teşekkür ederim.Güzel temennileriniz içinde ayrıca sağolun.
Tariflerimden denerseniz yorumlarınızı bırakmayıda ihmal etmeyiniz.
Her zaman beklerim.
SEVGİLER...