11 Nisan 2009 Cumartesi

Hünkar beğendi

Evet bu yemeği abimin hanımı yapmış telefonda güzel olduğunu söyledi bende tarifini aldım ve bu akşam yaptım,çok güzel oldu eşimde çok beğendi..

Çektiğim tarifin resminide ekliyorum.


MALZEMELER.

250 GR KUŞBAŞI (BEN DANA ETİ ALDIRDIM KOYUN ETİ ALDIRMADIM)
SIVI YAĞ
2 TANE BİBER
1 TANE SOĞAN
1 ,2 KAŞIK SALÇA
2 TANE DOMATES
KARABİBER
PUL BİBER
KİMYON
TUZ
AZ SICAK SU

3,4 TANE PATLICAN
1 BARDAK SÜT
1,5 KAŞIK UN
1,2 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ.

YAPILIŞI:TENCEREMİZE SIVI YAĞIMIZI KOYUP ETLERİMİZİN RENGİ DÖNENE KADAR KAVURUYORUZ,DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI KATIP BU ŞEKİLDE KAVURUYORUZ, ARDINDAN DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİ VE KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ ATIP KARIŞTIRIYORUZ.

SALÇAMIZIDA EKLEYİP PUL BİBERİMİZİ KİMYONUMUZU TUZUMUZU ATIP KAVURUYORUZ.BEN ETLERİ DÜDÜKLÜDE PİŞİRDİM AZ SICAK SU KATIP.DÜDÜKLÜ SESİNİ VERDİMİ YARIM SAAT KADAR PİŞİRİP ALTINI SÖNDÜRDÜM..

BU ARADA KÖZLENEN PATLICANLARIMIZI SOYUP İNCE İNCE KIYIYORUZ.TENCEREMİZE SIVI YAĞ KOYUP UNUMUZU KAVURUP SÜTÜMÜZÜ EKLEYELİM. DAHA SONRA PATLICANLARIMIZI EKLEYİP BİRAZ BÖYLECE KARIŞTIRALIM..EN SON KAŞAR PEYNİRİMİZİ,TUZUMUZU, KARABİBERİMİZİ ATIP SÖNDÜLERİM.

SERVİS TABAĞIMIZA RESİMDEKİ GİBİ ÖNCE BEĞENDİYİ ÜSTÜNEDE ETLERİ ALIP SERVİS EDELİM.

NOT:TAM 2 TABAKLIK OLDU. BİRİNİ BEN YEDİM BİRİNİ EŞİM.SİZ ÇOK YAPARSANIZ ONA GÖRE MALZEMELERİDE FAZLALAŞTIRINIZ.

roseAFİYET OLSUNrose

Hiç yorum yok: