11 Nisan 2009 Cumartesi

KURU FASÜLYE

Eşimin vazgeçemediği yemeklerden biri kuru fasülye.Bu yemeği çok sever.

KURU FASÜLYE

MALZEMELER

Sıvı yağ

1 tane soğan

Salça

Çok az biber salçası

1 kase kuru fasülye

Ufak doğranmış kuşbaşılık et

Su.

Tuz.

YAPILIŞI:1 kaselik fasülyemizi güzelce yıkayıp, bir gün önceden suya koyuyoruz,Düdüklümüze soğanımızı doğruyor,kuş başılık etlerimizi koyup,sıvı yağımızıda koyup soğanlarımızı soteliyoruz,soğanlarımız sotelendikten sonra çok az biber salçası ve 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekleyip birazda bu şekilde soteliyoruz,

Ben çok dolu olmamak şartıyla bir ketil su koydum suyumuzu ketilimızda kaynatıyoruz.Islağa koyduğumuz fasülyelerimizi tenceremize döküp kaynamış olan suyumuzuda fasülyelerimizin üzerine döküp tuzumuzuda atıp düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.Düdüklümüz kaynamaya başlayınca fısılama sesi geldimi yarım saat o şekilde pişirip altını kapatıyoruz.Düdüklünüzün havasını almadan açmayınız ben düdüklüde yemek pişirmeye korkarım biraz ama kuru fasülye düdüklüde çok çabuk oluyor.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: