10 Nisan 2009 Cuma

Salçalı gendime çorbası.

Erzincan çorbalarından biridir teyzem çok yapar bende bugün yapayım dedim ve yaptım gerçekten çok seviyorum çok güzel oluyor.Ayranlısıda var oda çok güzel oluyor ayranlısınıda yaparsam sayfama eklerim inş .

Evlendikten sonra bu tarifi ilk defa yaptım eşimde çok beğendi 2 tabak yedi:)

Gelelim tarife.

Malzemeler

Sıvıyağ

Salça

Kuşbaşılık et.

Bir kepçe gendime,buğday (Gendime veya yarma da denir)

Yarım kepçe fasulye.

Tuz.

Yapılışı

Yarım kepçelik fasülyemizi geceden ıslağa koyalım.Sıvıyağımızda kuşbaşılık etlerimizi soteleyelim. Ardından salçamızı ilave edip birazda bu şekilde soteleyelim.Gendimemizi güzelce yıkıyalım ve sotelenen çalçamızın üzerine yıkadığımız gendimemizi katalım ardındanda ısladığımız fasülyemizi katıp kaynar su katıp tuzunuda atıp pişirelim ben düdüklüde pişirdim düdüklü sesini verdikten sonra 45 dk kaytanıtız.

Not:Çok yaparsanız malzemeleride ona göre çoğaltırsınız biz iki kişi olduğumuz için genelde yemeklerimi az ve öz yapayorum.

AFİYET OLSUN.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

qüzel bir çorbaya benziyor merak ettim yapmak istediğim tarifler arasında tarif için teşekkürler ablacığım... nisa sevinç

reyyan dedi ki...

Nisa sevinç canım bu tarifi mutlaka yapmanı öneririm.
İnan çok güzel oluyor.
Eşim bile İLK YEDİĞİNDE bu tarifi çok beğendi:=)
SEVGİLER...