

Bu tarifi ilk defa bugün yaptım.
Kayınvalidem güzel olduğunu söyledi.Bende Tarifini telefondan aldım, ve yaptım çok güzel tadı var.
MALZEMELER.
SIVIYAĞ
2,3 TANE HAVUÇ
1 SU BARDAĞI MERCİMEK
YARIM ÇAY BARDAĞI NOHUT
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
TUZ.
YARIM PAKET MAGGİ ET SUYU
ÜZERİNE NANE VE PUL BİBER.
YAPILIŞI
SIVIYAĞIMIZA HAVUCUMUZU RENDELEYİP KAVURUYORUZ. BU ESNADA YARIM ÇAY BARDAĞI NOHUTUMUZU AYRI BİR YERDE HAŞLIYORUZ
KAVRULAN HAVUÇLARIMIZIN ÜZERİNE.. AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ MERCİMEĞİMİZİ KOYUYORUZ..GÖZ KARARI SUYUNU KOYUP HAŞLIYORUZ.MERCİMEĞİMİZ HAŞLANDIKTAN SONRA RONDOMUZDA GEÇİRİYORUZ. DAHA SONRA TENCEREMİZE ÇOK AZ SIVI YAĞ KOYUP RONDODA GEÇİRDİĞİMİZ MERCİMEĞİMİZİ TENCEREMİZE ALIYORUZ.HAŞLANMIŞ NOHUTUMUZUDA, YARIM ÇAY BARDAĞI OLAN PİRİNCİMİZİDE YIKAYIP MERCİMEĞİMİZE KATIP TUZ VE YARIM PAKET MAGGİ ET SUYUMUZU KATIP BU ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ. ÇORBAMIZ PİŞTİKTEN SONRA SIVIYAĞIMIZDA NANEMİZİ VE PUL BİBERİMİZİ KAVURUP ÇORBAMIZIN ÜSTÜNÜ SÜSLÜYORUZ.
AFİYET OLSUN…
NOT:SİZ ÇOK YAPARSANIZ MALZEMELERİDE ONA GÖRE ÇOĞALTIRSINIZ…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder