12 Nisan 2009 Pazar

PATATES KARNIYARIK

BU TARİFİ
ARKADAŞIMIN SİTESİNDEN ALDIM.MAİLLE İSTEDİM SAĞOLSUN KENDİSİ HEMEN GÖNDERDİ.BENDE KENDİ YAPTIĞIM TARİFİN RESİMLERİNİ ÇEKİP SAYFAMA EKLEDİM.

FATOŞCUM CANIM SAĞOL.

MALZEMELER

  • Kişi sayısına göre patates. Ben 6 tane yaptım
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 1 paket tat domates püresi (yoksa salça)

  • Patatesler soyulup yan yatırılıp üstü kesilir. İçleri oyulur. Ben yuvarlak kaşıkla oyup çıkanları da kızarttım. Bütün hepsi yağda kızartılır.
  • Kıyma suyunu cekene kadar kavrulur. İçine kıyılmıs sogan ve sarmısak eklenir ve tekrar kavrulur. En son pişince kıyılmıs maydanozlarla baharatları ekleyip biraz çevirdikten sonra altını kapatalım.
  • Kızarttıgımız patateslerin içini dolduralım.ssol
  • Bu arada yagda domates püresini cevirelim, az sıcak su ekleyelim ve borcama dökelim.BEN KÜÇÜK TEPSİDE YAPTIM DOMATES PÜRESİ YERİNEDE SALÇA KULLANDIM.İçlerine patatesleri koyup üstlerini kapakla kapatıp 200 derecede folyoyla örtüp yumusayana kadar pişirelim.

    BENDE FOLYO OLMADIĞI İÇİN.PİŞİRİRKEN ÜSTLERİNE YANMAZ KAĞIT ÖRTTÜM.

    RESİMDEKİ GİBİ.

    En son yumuşayınca folyoyu acıp 5 dakika daha acıkta pişirip servis edelim..

    BUDA PİŞMİŞ HALİ

    SERVİSE HAZIR HALİ



Afiyet olsun..

fatostuncay.blogcu.com'dan

1 yorum:

bursa33 dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo...