ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER.
YARIM KİLO BARBUNYA
2 SOĞAN
3 TANE HAVUÇ
1 TANE DOMATES
BİR BARDAK ZEYTİNYAĞI
ŞEKER
TUZ
YAPILIŞI:TENCEREMİZDE SUYUMUZU KAYNATIYORUZ KAYNAMIŞ SUYA BARBUNYAMIZI ATIYORUZ,HAFİF PİŞİRİP SÜZÜYORUZ.YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANIMIZI VE DİLİMLENMİŞ HAVUCUMUZU 1 BARDAK ZEYTİNYAĞIMIZI KISIK ATEŞTE ÇEVİRİYORUZ.HAFİF PİŞİRİNCE ÜSTÜNE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESİMİZİ ŞEKERİ (İSTEDİĞİNİZ KADAR KOYABİLİRSİNİZ BEN 1,5 TATLI KAŞIĞI kadar şeker KOYDUM) TUZU BARBUNYAYI EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.. HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA MAYDONOZLA SÜSLÜYORUZ..
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
NOT:BEN YARIM KİLO BARBUNYADAN YAPTIM.İNANIN ÇOK GÜZEL OLDU DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM...
fatostuncay.blogcu.com'dan tarıfını aldım.
12 Nisan 2009 Pazar
Zeytinyağlı barbunya
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder