Nohut yemeğini çok severim ve tadına hiç doyamam tarifinide eklemek istedim:)
Sıvı yağ
1 tane soğan
Salça
Çok az biber salçası
1 kase NOHUT
Ufak doğranmış kuşbaşılık et
Su.
Tuz.
YAPILIŞI:1 kaselik NOHUTUMUZU güzelce yıkayıp, bir gün önceden suya koyuyoruz,Düdüklümüze soğanımızı doğruyor,kuş başılık etlerimizi koyup,sıvı yağımızıda koyup soğanlarımızı soteliyoruz,soğanlarımız sotelendikten sonra çok az biber salçası ve 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekleyip birazda bu şekilde soteliyoruz,
Ben çok dolu olmamak şartıyla bir ketil su koydum suyumuzu ketilimızda kaynatıyoruz.SİZDE SUYUNU KENDİNİZE GÖRE AYARLAYIN ÇOK KOYMAYIN.Islağa koyduğumuz NOHUTUMUZU tenceremize döküp kaynar olan suyumuzuda NOHUTUMUZUN üzerine döküp tuzumuzuda atıp düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.Düdüklümüz kaynamaya başlayınca fısılama sesi geldimi yarım saat bu şekilde pişirip altını kapatıyoruz.Düdüklünüzün havasını almadan açmayınız.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder