10 Nisan 2009 Cuma

MEYVELİ YAŞ PASTA


Bu güzel tarifi
arzumcum'dan aldım kendisine teşekkür ediyorum. Arkadaşlar şunu belirteyim önce. Benim kelepçeli kalıbım biraz büyük olduğu için iki tane ayrı ayrı pişirdim ve uğraştırıcı oldu.Bir daha yaparsam pandispanyasını hazır almayı düşünüyorum sizde öyle yapın derim:) Ayrıca arkadaşım sevilcedenincilerin yayınladığı kampanyaya destek verirseniz sevinirim .. sevilcedeninciler yazısını tıklamanız yeterlidir.

Geçeyim tarife:)

MALZEMELER:
Pandispanya için:

4 adet yumurta

7 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sıvıyağ
7 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için; 1 bardak süt

Krema için; 1 paket muzlu yada vanilyalı ekspres puding
Üzeri için; 1 paket krem şanti

İçi ve üzeri için; istediğiniz meyveler




YAPILIŞI:
Pandispanya için, yumurtaları şekerle çırpın ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kalıba karışımı boşaltın ve 170 derecede pişirin. Pandispanyayı enlemesine ikiye yada üçe bölün ve her parçayı sütle ıslatın.

1 paket krem şantiyi çırpın ve dolaba kaldırın. Ekspress pudingi 3-5 dakika çırpın ve ara katlara sürüp, içlerine meyve ve damla çikolata yerleştirin. Kelepçeli kalıp kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Parçaları üst üste koyun ve çırptığınız krem şanti ile kaplayın. Pastanın üstünü meyvelerle ve şantiyle süsleyip, dolapta dinlendirin.
Dilimleyip, afiyetle yeyin.
NOT:Arkadaşlar ben servisden yarım saat önce süsledim sizde öyle yapın ama birgün önceden süslemek isterseniz meyvelerin üzerine pasta jölesi kullanın yoksa meyveler rengini verir ve hoş görüntü olmaz.BİLGİNİZE SUNARIM.Pastanın kenarlarınıda çatalla süsledim:)


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Şenay dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende blog yapıyorum aynı zamanda fotoşopl uğraşıyorum bu bantlı fotoşopu inline mı yaptın yoksa fotoşop programın mı var bilgisayarında kayıtlı.Benim vardı ama sonra bil.a virüs gelince eşim reset attı ve program gitti şimdi fazla zamanım olmuyor çocuğun resimlerini bazen netten online fotoşop yapıorum.