11 Nisan 2009 Cumartesi

KIZGIN YAĞDA ALABALIK



Alabalığı çok seviyorum.Elhamdülillah çok güzel ve lezzetli bir balık.RABBİM'e hamdü senalar olsun bizlere sayısız nimetler sunduğu için.Resimde gördüğünüz gibi iki tane yaptık İki kişi olduğumuz için:)Yakında anneciğimde bana gelecek .ALLAH cc. nasip ederse annemede yapmayı düşünüyorum.Hazırlaması benden kızartması eşimden:) Sağolsun Mutfağımda koku olmasın diye sevgili eşim balkonda kızarttı.Ellerine sağlık bir tanem:)

Malzemeler
Kişi sayısına göre alabalık
Mısır unu
Tuz.
Yapılışı:
Balıklarımızı temizliyoruz.Daha sonra güzelce her tarafını yıkıyoruz.İyce süzüldükten sonra mısır ununa tuzumuzu katıp.Süzülen balıklarımızıda mısır unumuza bulayıp kızgın tereyağında arkalı önlü kızartıyoruz..
NOT:balıkların iç kısmınıda mısır unuyla unlamayı unutmayınız.
İSTEĞE GÖRE YANINA SALATA MALZEMESİ DOĞRAYIP SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: