Bu tarifide bugün yaptım çok güzel oldu.EŞİM HENÜZ eve GELMEDİ İNŞAALLAH KENDİSİDE ÇOK BEĞENİR.
TABİ EŞİMİN BEĞENMESİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.RESİMLERİN HEPSİ BANA AİTTİR . YAPARKEN SİZLER İÇİN TEK TEK ÇEKİP SAYFAMA EKLEDİM.UMARIM FAYDALI OLMUŞTUR:)
Denemenizi tavsiye ederim.
NOT:EŞİM KIYMALI HAMUR İŞLERİNİ PEK SEVMEZ. ONUN İÇİN BENDE PIRASALI YAPTIM,PIRASANIN İÇİNE AZICIKTA KIYMA KATTIM:=)Yalnız iç malzemesini pırasa ile yapıyorsanız bir gün içinde tüketmelisiniz.Pırasa bozulabiliyor.BİLGİNİZE...
Malzemeler:
Hamuru:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır.
- Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
- İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
- Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
- Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
- Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
- Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
- En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
- Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.
BUNLARDA FIRINDAN SONRAKİ HALLERİ:=)
BU GÜZEL TARİFİ BU SİTEDEN BULDUM:=) http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2006/02/kiymali_kmbe.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder