

KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİĞİM ÇORBA.KENDİSİ ÇOK GÜZEL YAPIYOR.BU ÇORBANIN TADINA HİÇ DOYAMIYOR VE ÇOK SEVİYORUM.
TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
ARPA ŞEHRİYE
SIVI YAĞ
YOĞURT
BİR YUMURTA SARISI
1,2 KAŞIK UN
TUZ
TAVUK
YAPILIŞI: TENCEREMİZE BİRAZ SIVI YAĞIMIZI KOYUYOR, ARPA ŞEHRİYEMİZİDE GÖZ KARARI KOYUP YAĞDA BİRAZ KAVURUYORUZ,DAHA SONRA KAYNAMIŞ SUYUMUZU TENCEREMİZE KATIP ŞEHRİYEMİZİ BU ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ. ŞEHRİYELERİMİZ PİŞTİKTEN SONRA, 2,3 KAŞIK YOĞURDUMUZU, 1,2 KAŞIK UNUMUZU VE BİR YUMURTA SARIMIZI BİRBİRİNE KARIŞTIRIP, İYCE ÇIRPIYORUZ.DAHA SONRA PİŞMEKTE OLAN ŞEHRİYELERİMİZİN ÜZERİNE BU KARIŞIMI DÖKÜP HAŞLAMIŞ OLDUĞUMUZ TAVUĞUMUZUDA İNCE İNCE KIYIP ŞEHRİYELERİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜP TUZUMUZUDA ATIP BİRAZDA BU ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ.
NOT:İSTERSENİZ HAŞLADIĞIMIZ TAVUĞUMUZUN SUYU İLEDE PİŞİREBİLİRSİNİZ.ARZU EDERSENİZ TAVUKSUZDA PİŞİREBİLİRSİNİZ. O ZAMANDA TAVUĞUN YERİNE BİR PAKET KNOR TAVUK SUYU ATMANIZ YETERLİDİR.
NOT:DİYELİM ÇORBAYI FAZLA YAPICAKSINIZ O ZAMAN MALZEMELERDEKİ KARIŞIMLARI KENDİNİZE GÖRE FAZLA FAZLA KOYMANIZ GEREKİYOR.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder