19 Nisan 2009 Pazar

KABAK TATLISI 2





Bu da başka tarif.Daha önceden kabak tatlısı tarifi vermiştim o yüzden buna kabak tatlısı 2 dedim.Çok güzel oluyor denmenizi tavsiye ederim. Basit ve kolay bir tarif tadıda bir o kadar güzel:)

MALZEMELER
Yarım kilo kabak
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI
Kabağımızı soyup doğrayıp güzelce yıkıyalım.Resimdeki gibi tenceremize doğradığımız kabkalarımızı 1 gün önceden koyup 2 su bardağı şekerimizi ilave edelim ağzını örtelim ve böylece birgün bekletelim suyunu salacaktır.Yarındası günüde pişirip yiyeceğiniz zaman servise sunun.
Sakın pişirirken su koymayınız.Kendisi yetirince su salıyor.Aşağıdada resmi mevcuttur suyunu saldıktan sonrada resmini çektim.

Not: kabakların şerbetin içinde beklemesi dahada lezzetli oluyor.
SERVİSTEDE YİYECEĞİNİZ KADAR İKRAM EDİNİZ.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

ARZUMCUM dedi ki...

canım benim,yeni sayfan hayırlı olsun.çok beğendim.güle güle kullan,nefis paylaşımlar dilerim.
işlerim çok yoğun,gelemedim.
nefis tarifler eklemişsin.hepside harika görünüyor.kabak tatlısına bayılırım.muhteşemmm.ellerine sağlık.sağlıcakla kal.

http://arzumcum.bloggu.com/

yagmurumunelleri dedi ki...

canım arkadaşım sayfan süper olmuş. ellerine sağlık. Sade ve şık. Güle güle kullan.