10 Nisan 2009 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek

Bu güzel tarifide emelin mutfağından aldım kendisine teşekkür ediyorum inanın çok güzel bir tarif eşim ve ben çok beğendik:)

MALZEMELER:

  • 3 Yumurta,
  • 3 kahve fincanı şeker,
  • 3-4 kahve fincanı un(yumurtaların büyüklüğüne göre),
  • 1 kahve fincan süt,
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ,
  • 1 Limon kabuğu rendesi,
  • 1 Paket kabartma tozu,
  • 1 Paket Vanilin,
  • 1/2 Bardak ceviz,
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın,
  • 1-2 tane tatlı yeşil elma

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Kuru malzemeleri kendi içlerine karıştırın, sıvı karışıma ekleyip 1,2 dakika daha çırpın. En son ceviz ve küp şeker boyutunda doğranmıp una bulanmış elmaları ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecelik fırında kontröllü bir şekilde kek kızarana dek pişirin.

Not: Kek hamurunuz akışkan ama koyu bir kıvamda olmalı. Un miktarını ona göre ayarlamanızı öneririm. Çünkü yumurtanın ve elmaların boyutuna göre alacağı un miktarı değişebilir...Ayrıca elmaları una bulamanın sebebi elmaların dibe çökmesini engellemektir...

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: