11 Nisan 2009 Cumartesi

Bulgur çorbası

Bu tarif Oktay usta yemek tariflerinden.
Googleden çorba tarifi ararken buldum ilk yapmama rağmen kıvamı çok güzel oldu.Birde tariften sonra ilk baktığım şey şudur yorumlara bakıyorum bu çorba hakkında güzel yorumlar yapılmış bende hemen yapmak istedim.Bu arada ben kendi yapmış olduğum tarifin resmini paylaşmak istedim resim bana ait.




BULGUR ÇORBASI:
4 çorba k. bulgur
1 soğan
1 diş sarımsak
3 çorba k. un
1 çorba k. salça
sıvıyağ
kemik suyu
tuz
Üzeri için:
1 çorba k. teryağı
1 tatlı k. pulbiber
2 çorba k. nane
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye unu ve sıvıyağı alıp kavuruyoruz.
üzerine salçayı ve soğuk suyu ekleyip karıştırıyoruz.
başka bir tencerede soğanı,sarımsağı ve bulguru az
sıvıyağda soteliyoruz. daha sonra bu karışımı salçalı
karışımın içine ekleyip sıcak su ilave ediyoruz. içine
kemik suyunu ,tuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
üzeri için naneli ,pulbiberli yağ hazırlayıp servis sırasında
üzerine döküyoruz.tarhana çorbası gibi lezzetli ve çok
besleyici bir çorba..

Not:Ben az yaptığım için 3 çorba kaşığı bulgur koydum birde kemik suyum olmadığı için,pişirirken göz kararı normal su koydum.daha sonra et suyu attım.
İnanın harika oldu denemenizi tavsiye ederim…

3 yorum:

nefiye dedi ki...

corbayi gorunce aklima lohusalik donemim geldi. sut olsun diye annem hastaneye bile yapip getirmisti. sonra ben evdede devam ettim tabi.

ben yaparken icinedogranmis domates, biber, haslanmis yesil mercimek ve nohut da ekliyorum. daha besleyici oluyor.

reyyan dedi ki...

Nefiye hoş geldiniz güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sizin çorbanızda çok besleyici olmuş:=)
HER ZAMAN BUYRUN GELİN BEKLERİM.
SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Merhaba, sayfanızda güzel bir gezinti yaptım ve bulgur çorbasısını gördüm. Bizim Nazilli'de yöresel yemek olarak bulgur çorbası yapılır ama içinde beyaz lahana da vardır.Hatta bu çorba Yaşar Kemal'in İnce Memed adlı kitabında da geçer. Dağlarda efelerin yediği bir çorba olarak anlatılıyor. selamlar.
www.yemekdefterim.blogcu.com