10 Nisan 2009 Cuma

4 RENKLİ PATATES SALATASI

Bu tarifi çok önceden görmüştüm yapmak nihayetinde nasip oldu:)İlk defa Misafirlerime yaptım çok beğendiler.Teyzelerden biri , kızım yemek istemeyen biri bile olsa görüntüsünü görüp yer dedi. Bu güzel tarifi emelinmutfağı'ndan aldım, canım teşekkür ediyorum.
Sizlerden ricam şayet tariflerimden yapıyorsanız.Yorumlarınızıda bırakın lütfen!
Düşüncelerinizi öğrenmek benimde hakkım arkadaşlar?


Malzemeler:

  • 1 kilo patates,
  • 1 kase robottan çekilmiş havuç (3,4 tane),
  • 1 kase çekilmiş mor lahana,
  • yarım demet maydanoz,
  • 2 sap taze soğan,
  • tuz, karabiber,
  • zeytin yağı ve limon,

Hazırlanışı:

Öncelikle patatesleri haşlayıp henüz sıcakken püre yapın. İçine tuzunu ve karabiberini atıp pürenin 3 te 1ini sterçfılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan robottan çekilmiş yada rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 kaşık zeytin yağı koyup çekin. Maydanozları ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan patates püresini 3 parçaya ayırıp birine mor lahanayı katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sade patates püresinin üzerine döşeyin. Aynı işlemi havuç ve maydanoz soğan karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Üzerini havuçlarla ve maydonozla süsledim. Ayrıca salatanın katlarını yaparken, her birinin tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayın. NOT:ben yeşil maydonozun içine yeşil marulda doğradım:)

AFİYET OLSUN.

6 yorum:

Rüzgar Gülü :) dedi ki...

reyyancım muhteşem görünüyorrr
ellerine sağlıkkk
pazar günü bunu yapıp görümcemleri çağırayım :))))
ne marifetli gelin desinler dimi amaaa :)))))))))))

reyyan dedi ki...

GÜLSEN CANIM mutlaka yap derim inan çok güzel oluyor görünümüde çok güzel.Yaptıktan sonra sonucu yazarsan sevinirim.
Her zaman buyur gel beklerim.
SEVGİLERİMLE:)

Adsız dedi ki...

emeğe saygı... gerçekten nefis gözüküyor.nekadar güzel düşünmüşsün ,paylaştığın için sağol.

reyyan dedi ki...

Adsız öncelikle hoş geldiniz.Desteğiniz içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım.Her zaman beklerim.Güzel yorumlarınız içinde sağolun...
SEVGİLERİMLE...

Adsız dedi ki...

bende bu salatayı sık yaparım pratik ve güzel eline sağlık seninkide güzel görünüyor ben servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum öylede görüntü ve tadı iyi oluyor.

reyyan dedi ki...

Adsız öncelikle hoş geldiniz güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Bencede yoğurdun patatesle beraber servis olması güzel bir fikir, sizinde ellerinize sağlık.

SEVGİLER...