10 Nisan 2009 Cuma

ROKOKO

Evet bu güzel tarifide arzumcum'dan aldım kendisine teşekkür ediyorum gerçekten çok basit ve pratik bir tarif tadıda bir o kadar güzel:) dün yapmıştım bugün kayınvalidemin gününe götürdüm:)


MALZEMELER:
2 paket kakaolu bisküvi ( ETİ )

2 poşet kremşanti

Şanti için; 2 su bardağı süt

1 büyük çay bardağı ceviz kırığı

3 yemek kaşığı damla çikolata

Yarım poşet çikolata sos

Çikolata sos için; 1,5 su bardağı süt


YAPILIŞI:
Derin bir kapta 2 bardak sütle 2 poşet şantiyi çırpın.

Üzerine 2 paket kakaolu bisküviyi çok fazla ufalamadan kırın.

Son olarak ceviz ve damla çikolatayıda ekleyip, kaşıkla karıştırın.

Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra kelepçeli kalıba döşeyin ve üzerini düzleştirin.



Kelepçeli kalıbınız yoksa borcam tepsiye yapabilirsiniz.
Buzdolabına kaldırın.

Rokoko dolapta dinlenirken çikolata sosu hazırlayın.

Bunun için; 1,5 bardak süt ve yarım poşet çikolata sosu pişirin.


Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sos soğurken, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını engelleyin.

Soğuyan rokokoyu dolaptan alın ve üzerine yine soğumuş olan çikolata sosu yayın.


Tekrar dolaba kaldırın ve birkaç saat dolapta dinlendirin.
Servis yapıcağınız zaman rokokoyu dolaptan alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.


AFİYET OLSUN.

6 yorum:

ARZUMCUM dedi ki...

ellerine sağlık hayatım.çok pratik ve güzel oluyor rokoko.çokta güzel süslemişsin.görüşürüz.öptümmm.

http://arzumcum.blogcu.com/

disal dedi ki...

arzumcumun tarifleri her zaman güzeldir zaten..

seninde ellerine sağlık..çok güzel yapmışsın...

Adsız dedi ki...

super bir goruntu
ellerine saglik
bende deniycem:))

www.yenitadlar.blogcu.com

papatya dedi ki...

iyi günler rokoko tarifinizi kendi sayfama ekledim yapcam en kısa zamanda

Adsız dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CANIM
AŞKIN

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM
ASKİN