12 Nisan 2009 Pazar

Kıymalı ıspanak yemeği



Ispanak yemeğini çok seviyorum,canım anneciğimde hep bu şekilde pişirirdi.

Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor.GEÇELİM TARİFİMİZE:)

Kıymalı ıspanak yemeği

Malzemeler

Yarım kilo ıspanak

2 tane soğan

Sıvı yağ

Biraz kıyma

Salça

Pul biber

Tuz

Yapılışı:ıspanağımız çamurlu ise doğramadan yıkıyıp doğradıktan sondara tertemiz yıkıyalım. Benim ıspanaklarım çamursuz olduğu için doğradıktan sonra yıkadım. Ispanaklarımızı doğradıktan sonra suda haşlayalım. Tenceremize sıvı yağımızı kıymamızı koyup soteleyelim. Sotelenen soğanlarımızın içerisine pul biber ve salça katıp birazda bu şekilde soteleyelim.Ispanaklarımızı az haşlayalım. Haşlanan ıspanaklarımızı iyce süzdükten sonra elimizle sıkıp sotelediğimiz kıymalı soğanımızın içerisine katıp pişirelim tunuzu atmayıda unutmayalım.

AFİYET OLSUN.

Ispanağın Faydaları

Ispanak (spinacia oleracea) : Ispanakgiller familyasından; kış sebzesi olarak yetiştirilen bir bitki türüdür.
İçeriğinde vitaminler, enzimler ve demir bulunur

Faydaları

  • Kansızlığı ve gelişme bozukluğunu giderir.
  • Vücudun dayanıklılığını artırır.
  • Kalp ve gelişme bozukluğunu giderir.
  • Soğuk algınlığına karşı korur.
  • Kalp adalelerini kuvvetlendirir.
  • Şişmanlık ve şeker hastalığına da faydalıdır.
  • Ruhi çöküntünün sıkıntılarını giderir.
  • Kan miktarını artırır.
  • Ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.
  • Kanser ve veremden korur.
  • Hamilelerde çok faydalıdır.Doğacak bebeğin güçlü olmasını sağlar.
  • Dişlerin çürümesini önler.
  • Yara, yanık ve dolamada da faydalıdır.

ALINTIDIR…

Hiç yorum yok: