7 Haziran 2010 Pazartesi

Fındıklı pratik kolay yaş pasta






Acil gelen misafirleriniz için kolay ve pratik bir tariftir.

Bu güzel tarifi çok sevdiğim funda ablada yedim ve çok beğenip hemen yaptım:)
Funda ablacım burdan sana sevgilerimi gönderiyorum.


MALZEMELER

1 paket kakaolu pandispanya
1 paket krem şanti
2 paket nescafe
Süt


Yapılışı: Bir bardak sütümüzün içerisine bir paket nescafe katıp pandispanyamızı bu karışımla ıslatalım,Ardından bir paket krem şantimizle pandispanyamızın ortasını ve üzerini resimdeki gibi süsliyelim. Not:Krem şantimizin içerisine 1 paket nescafe ilave edip krem şantimizi karıştırıyoruz ve daha sonra pastamızı süslüyoruz:=)




Üzeri için:
Fındık
Toz şeker,
Toz şekerimizi teflon tavamızda eritelim,daha sonra kırmış olduğumuz fındıklarımızı şekerimize ilave edip karemel kıvamına gelene kadar karıştıralım daha sonra resimdeki gibi bu karışımı folyo kağıdımıza koyalım, pastamıza kullandığımız fındığımızıda havanda dövüp pastamızı süsliyelim.
NOT:Dilerseniz fındıklı karışımdan pandispanyamızın ortasınada koyabilirsiniz...

NOT:fındıklı karışımımız soğuyunca donuyor pastamızı süslemek için havanımızda dövmemiz gerekiyor, fazla gelen fındıklarımızıda folyoda saklayıp diğer pastalarımızı süslemek için BUZDOLABINDA muhafaza edelim:=).

AFİYET OLSUN...


9 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

fındık kısmını pek anlayamadım cnm,folyoya sarıp dövecekmiyiz,arasına koymadan,önce dövüp sonra şekerle karıştırsak sabah sabah kafam karıştı,cahilliğime ver,bu arada pasta çok nefis gözüküyor,krokanlı mı derler,ballı bademlimi onlar gibi işte,ellerine sağlık cnm..sevgiler.

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmmmmmm...che delizia!!!complimenti!ciao!

nurşen dedi ki...

Reyyancım ellerine sağlık,çok kolay ve çok pratik,acil misafir için de ideal.Afiyet şeker olsun canım.
Sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bence de çok pratik bir pasta olmuş canım. Korkanlara bayılırım. Girdiği her yere lezzet katıyor bence
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ne kadar değişik ve hoş olmuş elerine sağlık...

nurşen dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

reyyan dedi ki...

Filizce canım estğ, folyoya koyduktan sonra hemen donuyor böylece kırılması zor olur tabi sen pastayı süsleyeceğin kadar fındığı havanda dövebilirsin, folyo kağıdıyla dövmeyeceksin folyosuz döveceksin canım.
SEVGİLER...

nurşen dedi ki...

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

---!Fashion Passion!--- dedi ki...

ben bu pastaya bayıldım en kısa zamanda ben de yapıcam
bu arada ben de ikizimle bi blog açtım takip etmek istersen
http://aycatugce-tuna.blogspot.com/