30 Aralık 2009 Çarşamba

LOKUMLU

Lokumlu tarifi çok güzel oluyor.Bu tarifi ikinciye yaptım yalnız ikinci yaptığımın kıvamı sıvık oldu:( mecburen kaselere koymak zorunda kaldım, ilk yaptığımda bu şekli vermekte zorlanmadım değil zorlandım,bu güzel tarif için yasemin arkadaşıma teşekkürler...



Malzemeler

1 litre süt
7 yemek kaşığı un
9 yemek yaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr margarin (Aslında Neslihan 150 demiş ama bana çok geldi. Daha az koydum. Ki aslında sadece 1 kaşık eklesem bile yeter diye düşünüyorum. Bir sonraki denemede!)
Yapılışı

Margarin ve vanilya hariç malzemeleri bir tencereye koyup kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı unutmayın sakın! Bu arada çabuk koyulaşıyor o yüzden çok yüksek ısı kullanmayın bir anda topaklaşabilir.

Muhallebi koyulaştığında ve göz göz olduğunda ocağın altını kapatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice ılınana kadar yaklaşık 10-15 dakika yüksek devirde çırpın. Bu şekilde bayağa kıvamlı bir muhallebi elde ediyorsunuz.

Su ile ıslattığınız fırın tepsisine veya dikdörtgen bir borcama karışımı dökün.

Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice sertleştiğini göreceksiniz.
4x5 veya arzu ettiğiniz kadar dilimlere ayırıp her dilimi istediğiniz bir süslemeye batırıp rula yapın. Hindistan cevizi, toz fındık, toz antep fıstığı vs vs.. Burası size kalmış. Sonuçta lokum tadında harika muhallebi ruloları elde ediyorsunuz!




Arkadaşlar ben elimi ıslayarak rulo şekli verdim,elimi ıslayarak rulo şekli verip tabağa koyduğumda oldu:=) Ne yapalım püf noktalarını yaparken öğreniyoruz:=) Lokumlu tarifini mutlaka deneyin derim.

AFİYET OLSUN...

11 yorum:

hunerlieller dedi ki...

pek güzel görünüyor lokum..eline saglık canım.mutlu yıllar...

GÜLSÜM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık canım. İyi seneler...

Küçük Sofra dedi ki...

Immmm... Denemek lazım, tavuk göğsüne benziyor biraz malzemeleri.

Seni izlemeye aldım, bana da beklerim... ;)

Unknown dedi ki...

Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...

NiSa S€wiNÇ dedi ki...

çoq qüsel qörünüyo ablacığım ellerine saqlık...

FİLİZ'CE dedi ki...

Çok huzurlu,neşeli,sağlıklı bir 2010 geçirmen dileğiyle..sevgiler.

keskinlininmutfagi dedi ki...

bende cok yaparim enfes bir lezzet ellerine saglik sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor

Bekir Durukan dedi ki...

lokumun görselliği hoş ve yapımıda çok kolay ideal tatlı.

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Ya bende bu tarifebenzer aynıda olabilir ama cıvık oldu tepside öyle kaldı valla altına bol h.cevizi serptiğim halde vede dolapta beklediği halde ertesi gnüü çeviremedim.Öylece spatulayla bile zor aldık tabağa koydum yadı güzeldi.Muhallebi gibi yedi çocuklar:)