26 Eylül 2009 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ





Komşularım için iftarda yaptığım yalancı su böreğidir:)
Her ne kadar gerçek su böreği gibi olmasada tadı yinede çok güzel oluyor.Tabi gerçek su böreğinin yeri ayrı:=)Ama bu tarifte çok pratik ve kolay tadıda bir o kadar güzel.Ben şahsen beğeniyorum:=)Mutlaka denemenizi öneririm.Denedikten sonra yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmeyiniz.

MALZEMELER.
6 adet hazır yufka
2 şişe maden suyu
2 tane yumurta
1 bardak süt.
Yarım kilo lor ve maydonoz

Yapılışı:Öncelikle tepsimizi sıvı yağla yağlayıp yufkamızın birini kuru şekilde tepsimize kırışık bir şekilde resimdeki gibi serelim.Derin ve geniş bir kabın içerisine maden sularımızı ilave edip, yumurtalarımızı kırıp ardındanda sütümüzü ilave edip karıştıralım:=)Daha sonra yufkalarımızı teker teker bu karışımın içine elimizle daldırıp, çıkarıp sırası ile tepsimize kırışık şekilde serelim.3 yufkayı tamamladıktan sonra Arasına maydonozlu lorumuzu serelim.En son olarakta kalan yufkalarımızı sırası ile maden sulu karışıma batırıp tepsimize seriyoruz.Karışımın artmaması için serdiğiniz yufkalarda birer yada ikişer kaşık aralarına kaşıkla ilave ediniz. Yufkalar yırtılırsa korkup panik yapmayınız, nede olsa maden suyuna giriyor ister istemez yırtılıveriyor:=)Benim yufkalarım taze olduğu için çok yırtılmadılar:=)Fakat kırışık serildiği için yırtıldığı anlaşılmıyor.Hazır olan yalancı su böreğimizi 1,2 saat buzdolabında dinlendiriniz.Ben 2,3 saat kadar buzdolabında dinlendirdim bu şekilde daha iyi sonuç alıyorsunuz.Özellikle fırında piştiğinde çok güzel kabarıyor.Tabi piştikten sonra kabarı gidiyor.Bak sonra reyyan bunu neden demedi diye sitemde bulunmayınız:=) 180 derece ısınmış fırında pişirmeniz yeterli:=)


AFİYET OLSUN.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

su boregini cok seviyorum eminimki bunu guzel yapmıssındır ellerine saglık canım

reyyan dedi ki...

ADSIZ Teşekkür ederim.
HER ZAMAN BEKLERİM.
SEVGİLER.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

BEN BU BÖREĞİ YAPIYORUM ÇOK GÜZEL OLUYOR SÜPER KABARIYOR.

Müge Hüner dedi ki...

1-sahtesi gerçeği farketmez, su böreği buldummu affetmem :)
2-Fotograf konusunu halletmişsin, süper olmuş :)
3-bunlarda ilginizi çekebilir yapmak için: "linkvithin" yazısına tıkla o seni yonlendiriyor canım.
Takılırsan sor yine

Sevgiler.

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

hımmm,nefis bir börek olmuş.çokta pratik.İnşallah boş bir vaktimde denemek isterim.sodalı tariflere bayılırım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.
yarışma içinde tebrik ediyorum seni.ALLAH tamamına erdirsin İnşallah.herşey gönlünce olsun.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Vallahi yalancı malancı ben hiç farketmez. Harika olmuş canım.
Ellerine sağlık
sevgiler

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Boregin her turlusunu severim. Fotograflar harika :) Ellerine saglik

NoEngel dedi ki...

Selam Reyyan,
Yalancı su böreği tarifin çok güzel.Eline ,emeğine sağlık.

Gelelim şu linkwithin olayına.Kısaca anlatayım.

LinkWithin olayı ücretsizdir.
http://www.linkwithin.com/learn bu linki adres çubuğuna yapıştırıp ilgili sayfaya gidiyorsun.Sağda duran mavi renkli bölüme email,site linki bölümünü dolduruyorsun. Alttaki platform seçenğinden blogger seçeneğine seçiyorsun.Son olarak ta kaç tane konu başlığının ,resminin görünmesini istediğini seçiyorsun. Büyük mavi yazı olan Get widget bölümüne tıklıyorsun. Bu işlem esnasında bazen takılma oluyor ve hemen kabul etmiyor. Israrla bir kaç kez dene yine olmazsa ertesi gün dene olacaktır.Sonrasında sana bir html kodu verilecek bunu bloger sablonun widget ekle bölümündeki gadget lerden html,script bölüne yapıştırıyorsun. Bu gadgetı taşıma yöntemiyle yazıların altına gelecek şekilde ekliyorsun.Kolay gelsin. Umarım yardımcı olmuşumdur.Saygılar.

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ DURUYOR...ÇOK TA PRATİK .SEVGİLERİMLE

asimelek58 sizlerle dedi ki...

canım öncelikle günaydın bana link witrini sormuşun ama ben görüp cevaplamadan başka bir arkadaş cevaplamış bende aynı şeyleri yazacaktım artık gerek yoksanırım sevgiler canım kusura bakma aksam hiç açmadım pc o yüzden görmedim

ezgi dedi ki...

Merhaba reyyancım, yalancı su böreğini geçen pazar denemek nasip oldu tarifine birbir uyarak yaptım harika oldu.. gerçekten müthiş bir lezzet..

Tarif defterim gün geçtikçe kabarıyor sayende :) teşekkürler canım bu güzel tarif için.. herkese tavsiye ediyorum mutlaka deneyin çok leziz oluyor emeğine sağlık canım..

reyyan dedi ki...

Merhaba Ezgi'cim deneyip beğenmene ve sonucuda yazmana çok sevindim.Tariflerimi yapıp beni yorumsuz koymadığın için sonsuz teşekkür ediyorum.

Sana tarif konusunda yararım dokunuyorsa ne mutlu bana:)

SEVGİLER.