19 Haziran 2009 Cuma

Garnitürlü Enginar Çanağı



Enginarın tadını hiç bilmiyordum açıkcası tadını merak ediyordum.Eşim her hafta alacağını söyledi nasıl yapılır, nasıl soyulur diye bir bilgimde yoktu:( Birgün alıp getirdi, yapacağım ama nasıl:( Hemen netten araştırmaya başladım öncelikle nasıl soyulacağına baktım.Daha sonra netten bakarak soydum:=) Soyduktan sonrada tarif aradım garnitürlü enginar yapmaya karar verdim bu güzel tarifide Yemek cini'nden aldım.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Biz çok beğendik başka türlüsünüde yaptım çünkü her hafta yapıyordum ama bu hafta almadı eşim.Resimde gördüğünüz gibi enginarlarım çok küçük ve körpelerdi ama elhamdülillah çok lezzetlilerdi ...Enginarı soyarken tefekküre daldım.Yarrab' bi bu ne güzel bir nimet.Bilmediğimiz tatmadığımız daha ne çok nimetlerin var.Arkadaşlar Tadı o kadar güzelki sizlerde mevsimi geçmeden mutlaka yapın ve bol bol tüketin. Çünkü çok faydalı.ALLAH'IM SANA HAMDÜ SENALAR OLSUN bizlere sunduğun bu güzel nimetler için.AMİN...

Aşağıdaki ilk yaptığım küçük ve körpe enginarlar.

1.ve 2. RESİMDEKİ YAPTIKLARIM BİRAZ DAHA BÜYÜK VE OLGUNLAŞMIŞ HALLERİ:=)
Malzemeler

6 adet enginar
1 adet soğan
Limon
Tuz
Dereotu
1 kutu hazır garnitür
Veya

1/2 küçük kutu konserve bezelye veya eşit miktarda taze ya da donmuş bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
Yapılışı

Yemeklik doğradığınız veya blendırdan geçirdiğiniz soğanları az yağda kavurun. Soğanlar öldükten sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Yıkadığınız enginarları kaynayan suyun içine atın. Üzerine tuzunu ekleyip limonun 1/4'ünü sıkın.
Enginarları pişirin.NOT BEN SOĞAN KAVURMADIM BİRDAHAKİNE SOĞAN KAVURUCAM İNŞ:) Sonra içine küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları atın. Bezelyeniz dondurulmuş bezelye ise patates ve havuçlarla beraber ekleyin. Eğer konserve bezelye ise en son ekleyin. Eğer hazır garnitür ise enginarlar piştikten sonra son taşımda ekleyin, 1 - 2 taşım kaynatın.NOT:BENİM GARNİTÜR HAZIRDI:)
Servis ederken garnitürleri kaşık yardımıyla enginarların içine doldurun.
ENGİNAR NASIL SOYULUR TIKLAYIN.

ENGİNAR NASIL SOYULUR TIKLAYIN.
AFİYET OLSUN.

9 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Reyyancım ellerine sağlık. İsteyen her şeyde bir güzellik, bir mucize bulabiliyor böyle işte. Sevgiler...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis gorunuyor, ellerine saglik. Boyle hafif yemekleri cok severim.

Pembe Tatlar dedi ki...

:Gerçekten rabbim okadar güzel nimetler vermişki biz kullarına...
Canım yüreğine emeğine sağlık nefis gözüküyor...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Biz izmirli olarak engianar ailecek bayılırız. İlkbaharın habercisidir enginar.
Bir deneyen kolay kolay vazgeçemez. Faydasını da anlatmakla bitiremeyiz. Seni de aramıza katmaktan mutluluk duyduk canım :))
Sevgiler
http://www.lezetibol.com

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika olmuş çok faydalı enginar kocaman öpüyorum,mutlu hafta sonları....

fatos-mutfakveben dedi ki...

ellerine saglık canım harıka olmus..
cok da faydalı enginar.. karaciğere cok faydası varmıs.. afiyet olsun..
siteme gelince de canım bi ara kapanmıstı sıtem sonra gerı geldıgınde i-ı harfleri soru isareti olarak cıkıyor.. yavas yavas düzeltecem insallah..
sevgilerimi yolluyorum..

zehratrk dedi ki...

merhaba bende hiç enginarın tadına bakmadım ama öle bi anlatmışsınız ki hemen bi koşu gidip alıp yapasım geldi:))deniycem bundan sonra sevgiler iyi pazarlar

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

resimler çok güzel.nefis bir lezzet.çok faydalı ve sağlıklı.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

MERHABALAR ELİNİZE SAGLIK
YEŞİL ZEYTİN TABAKTA ANCA BUKADAR GÜZEL DURUR
http://bulentmenekse.blogcu.com/


SORMUŞ OLDUGUNUZ SORUYA CEVAP:

ÜÇRETSİZ DİR

arkadaşlar blogunuza yurt dışı ve içi farketmez ziyaretçilerin ülkesini ve adetini kaydediyor