19 Haziran 2009 Cuma

Enginar nasıl soyulur?

Arkadaşlar sıradaki tarifim enginar yemeği bende bu yüzden enginar nasıl soyulur diye ekleme yapıyorum, belki benim gibi bilmeyenler vardır .Çünkü ilk defa yaptım daha sonra her hafta yaptım eşim her hafta aldı, nasıl soyulacağınıda bilmiyordum netten googleden baktım sağolsun foruma eklemişler. Ekleyen kişi kamze isminde bir üye tşkler kamze:=) Bizde istifade ettik ALLAH CC. RAZI OLSUN... Eeee Bende sizler ve ziyaretçilerim için kendi yemek sayfama eklemeye karar verdim umarım sizlerinde işine yarar.
SEVGİLER...


Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.


Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.


Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.


Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.


Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın.


Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.


Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.


Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.


Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.


Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Hiç yorum yok: