13 Mayıs 2009 Çarşamba

Fırında poşet kebab




Bu yemeği eniştem bize geldiğinde yapmıştım.. tadını çok beğendi..telefonda bana bir daha geldiğimde yine bu tariften yap diye söyledi. Tek Ablamlar gelsin yine yaparım inş…
Çok güzel ve kolay pişen bir tarif.

Malzemeler
3,4 tane patates
2 tane soğan
3 tane yeşil biber
3 tane domates
250 gr bonfile yada kuşbaşılık dana eti. Bonfile et daha iyi , yalnız benim kurban etinden kuşbaşılık etlerim olduğu için kuşbaşılık dana eti kullandım.
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Çok az sıvı yağ


Yapılışı. Patateslerimizi,soğanlarımızı ve biberlerimizi küp küp doğrayalım.Doğramış olduğumuz malzemelerimize tuz kararbiber pul biber ve kimyon atıp karıştıralım. Çok azda sıvı yağ ekleyip karıştıralım..Etlerimizede ayrı bir kapta tuzunu kararbiberini kimyonunu katıp karıştıralım.
Fırın torbamızın içerisine resimdeki gibi, bir patatesli karışımdan birde etimizden sırası ile koyalım bu şekilde malzemeler bitene kadar bir sıra patatesli karışımdan bir sırada etimizden koyup resimdeki gibi fırın torbamızı yayıp havasınıda alıp torbamızın ağzını bağlayalım,daha sonra birkaç yerinden kürdanla delip 180 derece ısınmış fırına verip pişirelim. Yarım saatte pişiyor.. yalnız herkesin fırını farklı olabilir siz ona göre kontrol edersiniz.
NOT:kendi suyunda pişiyor su konulmuyor.

Afiyet olsun.

7 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar lezzetli ve hoş görünüyor.
Sevgiler.

Rüzgar Gülü :) dedi ki...

canım çok güzel görünüyor ellerine sağlıkkk
o karışımdaki kırmızılar ne? domates mi yoksa kırmızı biber mii
malzemelerde göremedim de
yanlış yapmayım yaparken :))))))))

SUSAMCOREKOTU dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM,BENDE POŞETİ ÇOK KULLANIYORUM HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER

Adsız dedi ki...

canim eline saglik cok guzel gorunuyor memleket neresi bu arada bende annemlerden cok uzaktayim yurtdisindayim cok ozluyorum onlari neyse canim sevgilerimle

renklitatlar.blogcu.com

reyyan dedi ki...

GÜLSEN ÖZDEMİR
Evet domatesi malzemeler listesine yazmamışım:( iyki sordun hemen yazayım . canım O KIRMIZILAR domates, kırmızı biber değil:)

HER ZAMAN BEKLERİM.
SEVGİLER.

http://eminedantelorgu.blogcu.com/ dedi ki...

Canım merhaba
hemen o gün denedim yanlız ben süreyi biraz uzun tutmam gerekiyormuş
etin biraz daha pişmesi gerekliydi ama lezzeti çok güzeldi eline diline saglık
iyi akşamlar diliyorum yeni tarifleri bekliyorum

reyyan dedi ki...

Emine merhaba canım.Tarifi yapıp sonucu yazman inan beni çok mutlu etti.Teşekkür ederim.Etin pişmemesi beni üzdü:( Tadını beğenmene sevindim.Tarifin altına not düştüm yarım saatte pişiyor.Yalnız herkesin fırını farklı olduğu için kontrol edilmesi lazım.
SEVGİLER CANIM.