12 Nisan 2009 Pazar

Fırın makarnası

FOTOĞRAFTA GÖRDÜĞÜNÜZ YARIM ÖLÇÜ BENDE YARIM ÖLÇÜDEN YAPTIM FATOŞ HANIM TAM ÖLÇÜ VERMİŞ.


Tarifimi P D C S 30 ETKİNLİĞİ için arkadaşım http://susamcorekotu.blogcu.com/ a gönderiyorum davetin için teşekkürler kolay gelsin,başarılar dilerim canım.


FIRIN MAKARNASI.

MALZEMELER
1 PAKET FIRIN MAKARNA
500 GR KIYMA
2 SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
1 LT SÜT
1 YUMURTA
5 KAŞIK UN
RENDE KAŞAR.
MAKARNAMIZI 12 DK HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.KIYMAMIZIN RENGİ DÖNENE KADAR KAVURUYORUZ.ARDINDAN YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI YAĞLA BİRLİKTE KOYUP ÇEVİRİYORUZ.EN SON KIYILMIŞ MAYDONOZU,TUZ,KARABİBERİ DE EKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ.
BAŞEMEL SOSU HAZIRLAYALIM,YAĞIMIZI KAVURUYORUZ,ARDINDAN UNUMUZU KOYUP KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.SÜTLE YUMURTAYI AYRI BİR YERDE ÇIRPIYORUZ.VE YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK UNU ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.NOT:Ben bu esnada rondada bu karışımı çırpıp hemen tencereye döktüm.
TOPAKLANMAMASI İÇİN HIZLI HIZLI ÇEVİRİYORUZ.
MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE.AZ RENDE KAŞAR EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ.

BORCAMIN ALTINA MAKARNAMIZI BOŞALTIYORUZ.SİZLER İÇİN TARİFİ YAPARKEN AYRI AYRI RESİMLERİNİ ÇEKTİM.

RESİMDEKİ GİBİ ÜSTÜNE BİRAZ BESAMEL SOSU KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.

ÜSTÜNE KIYMAMIZIN TAMAMINI KOYUYORUZ.


KALAN MAKARNAMIZIDA KIYMANIN ÜSTÜNE YAYIYORUZ

DAHA SONRA BESAMEL SOSLA HER TARAFINI KAPATIYORUZ RENDE KAŞAR EKLEYİP 20 DERECEDE ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ .

Aşağıdaki resimdeki gibi kesip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

Bu tarifide fatostuncay.blogcu.com'dan YAZDIM.







2 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

Fırında makarnaya bende bayılırım ellerine salık... Yeni sayfan hayırlı olsun bende önceden blogcudaydım ama burdan daha çok memnun kalıdım.hoş sohbetlerde buluşmak dilegiyle.

serpilobakizi dedi ki...

canım yeni sayfan hayırlı olsun fırın makarna nar gibi kızarmış ellerine sağlık ayrıca yelek açıklaman için teşekürler.
bol bereketli bir hafta dilerim sevgiler
öptüm canım