BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 TANE SOĞAN
2 TANE BİBER
1 KASE BULGUR
SIVI YAĞ
SALÇA
SU
TUZ
MAGGİ TABLET ET SUYU.
YAPILIŞI:
SIVIYAĞIMIZDA SOĞANIMIZI VE BİBERİMİZİ KAVURUYORUZ.
BİBERİMİZ SOĞANIMIZ KAVRULDUKTAN SONRA 1 TANE DOMATES RENDELEYİP İÇİNE KATIYORUZ DOMETESİMİZİDE BİRAZ SOTELEDİKTEN SONRA SALÇAMIZI KATIYOR BİRAZDA SALÇAMIZLA BİRLİKTE SOTELİYORUZ.
DAHA SONRA 1 KASELİK BULGURUMUZU GÜZELCE YIKAYP TENCEREMİZE KATIP ÜZERİNEDE 2 KASELİK SUYUMUZU, TUZUMUZU VE YARIM PAKETLİK MAGGİ TABLET ET SUYUMUZU KATIP PİŞİRİYORUZ.BULGURLARIN SUYU ÇEKMİŞ VE PİŞMEMİŞ İSE, DAHA SONRA AZ SU KATIP BULGURLARIMIZI PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder