10 Nisan 2009 Cuma

AYVA TATLISI


BİR DAHA AYVA TATLISI YAPARSAM ... İÇİNE GIDA BOYASI KATMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.ÇÜNKÜ DOĞALI DAHA GÜZEL OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SİZDE YAPARSANIZ GIDA BOYASI KATMAYIN DERİM.GIDA BOYASI OLMAZSA DAHA LEZZETLİ OLUR BENCE.

RESİMLER BANA AİTTİR
AYVA TATLISI

Malzemeler:

  • 6 adet ayva
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Bir çimdik tuz

İç malzemesi:

  • 1 adet ayva
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine

  • 12 tatlı kaşığı kaymak.
    NOT:BEN KAYMAK SEVMEDİĞİM İÇİN KREM ŞANTİ KULLANDIM.

Yapılışı:

  1. Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.
  2. Yayvan bir tencereyeayvaları diz.
  3. Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.
  4. 1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.

    NOT:GIDA BOYASINI DİKKATLİ KOYUN HEMEN RENGİNİ VERİYOR ELİNİZE BULAŞTIRMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN BENİM ELLERİM BİRAZ KIRMIZILANDI BENDE NOT DÜŞTÜM:)
  5. Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.
  6. Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.
  7. Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.
  8. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.
  9. Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).
  10. İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.
  11. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun.

TARİFİ.


http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/10/bzde_ftar.html BURDAN ALDIM.

Hiç yorum yok: