14 Aralık 2009 Pazartesi

SİNANGİL KEKİM:=)




Evet sonunda yapıp ekleyebildim:),

Sinangil'in göndermiş olduğu un çeşitlerinden, Kekimi yaptım ve çok iyi sonuç aldım, kekim çok güzel kabardı sinangile tekrar teşekkür ediyorum. Sinangil'in göndermiş olduğu un çeşitlerinden Daha denemek istediğim çok tarif var, ama yoğunluktan yapıp ekleme yapamıyorum,Sizlere zamanı gelince ve neden eskisi gibi tarif ekleyememediğimi en son söyleyeceğim :=)Daha zamanı var:=) Yalnız bu uzun zaman sürecek gibi çünkü durum öyle gösteriyor:)

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ yada yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.
Sinangil kek unu.
Yapılışı:Yumurta ve şekeri iyce çırpalım.Daha sonra diğer mazlemeleri koyup çırpalım unumuzu biraz kattıktan sonra kabartma tozumuzu koyalım daha sonrada göz kararı unumuzun tamamını ilave edip karıştıralım.Margarinle yağladığımız kek kalıbımızı 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

NOT: Kek kalıbınızı Margarinle yağlarsanız daha kolay çıkar.Birde kekin iyce soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra kolayca çıkacaktır.Kek soğumadan çıkarmaya çalışmayınız sakın.

6 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

pişti olduk:)bende sinangil unla yaptığım kekimi paylaştım..canım yanlız kabartma tozu konulmuyor.içinde var çünkü..ellerine sağlık..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım unlarını güle güle kullannnn yeni tyarfilerde...

Ellerine sağlık canım...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

canım ne güzel kabarmış kekin öyle.
Ellerine sağlık canım
Arayı fazla açma
Öptüm canım
sevgiler

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

soft bowl dedi ki...

reyhan tatlım bana tarif yollamış birincisi eski tarifle degil yeni bir tarif istiyorum 2. si ise kalıpğla yapılmış olacak senin kumbette kalıp yok
örnegin bir pilav yapıp onu şekillendirmen gerekli yada keki güzel bir kek kalıbında yapıp servis etmen gerekli
oy konusuna gelince tariflerin altında yıldızlar var onlara oy vereceksiniz herkes verebilir

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

Canımm,kekin muhteşem görünüyor.çok iştah açıcı ve nefis.ellerine sağlık.bu aralar hepimiz çok yoğunuz sanırım.kendine iyi bak tatlım.öptüm.