23 Eylül 2009 Çarşamba

FIRINDA SALÇALI PATATESLİ KÖFTE





İftar için yaptığım tariftir.Gerçekten çok güzel ve lezzetli bir tarif.Misafirlerim özellikle köftenin baharatını çok beğendi.
Baharatını çok güzel ayarlamışsın diyip afiyetle yediler…

MALZEMELER
1 kilo kadar patates
Salça
Tuz

Kıymanın malzemeleri
1 kilo kıyma
Maydanoz
İki tane soğan
Yarım kaşık salça
1 tatlı kaşığı köfte harcı
Kimyon
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Öncelikle kıymamızın malzemelerini katıp yoğuralım köfte şekli verip buzdolabında 1 saat dinlendirelim.Daha sonra patateslerimizi soyup ortadan dörde bölelim Doğranmış ve dörde böldüğümüz patateslerimizi yıkıyalım nişastalı suyunu akıtmak için yıkıyoruz:=).Patateslerimizi tepsimize alıp biraz sıvıyağ katıp tuzunuda atıp karıştıralım.Patetslerimizi bu şekilde 180 derecelik ısınmış fırına verelim.Bu şekilde patateslerimizi biraz pişirelim.Biraz pişen patateslerimizi fırından çıkarıp 1 saat dinlenmiş olan köftelerimizi dolabımızdan çıkarıp patateslerimizin üzerlerine dizelim. Bu şekilde de köftelerimizi fırına verelim.Köftelerimizide bu şekilde biraz pişirelim.Fırınımızı kapatalım,Dilerseniz Biraz pişen köftelerimizi yemekten 1 saat önce, salçalı su yapıp pişirelim.Yemekten 1 saat önce pişirmenin sebebi ısıtma derdi olmasın diye söylüyorum:) Salçalı suyumuza sıvı yağ, tereyağ, salça ve kaynar su koyup bu şekilde ocakta biraz kaynatalım ve içerisine karabiber kekik katalım.Fırından çıkardığımız papatesli köftelerin üzerine resimdeki gibi salçalı su patateslerin yüzünü geçecek şekilde suyunu ilave edelim.Köftelerimizi isteğe göre biberle süsleyip fırına verip en son olarak bu şekilde pişiriyoruz.
Artık SERVİSE HAZIRDIR.
NOT: Salçalı köftemizin yanında mutlaka prinç pilavı olmalı diyorum:=)













Afiyet olsun…

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bende sık sık yaparım.geçmiş bayramın kutlu olsun.

sesiber dedi ki...

annemin çok sık yaptığı ve bayıldığım bir yemek. Elleirnize sağlık. Ziyaretiniz ve haberiniz için teşekkür ederim. Sevgiler.

sesiber dedi ki...

İlk sizden öğrenecekmişim ama maillere bakarken önce bloxoodan gelen mesajı okuyunca, ikinci oldunuz:))

Unknown dedi ki...

Canım enfes duruyor ellerine sağlık öpüyorum....

asimelek58 sizlerle dedi ki...

canım öncelikle geçmiş bayramın mutlu olsun artık bana hiç uğramaz oldun aslında belki stem etmeye hakkım yok bende uğrayamadım inan elimde olmayan sebeblerden ötürüydü rahatsızlıklarım üst üste geliyo bitürlü tam anlamıyla iyi olamaıyorum az bi iyileşsem hemen yazmaya çalışıyorum neyse ayrıca tamek yarışması içinde tebrik ederim devamı içinde allah gönlüne göre versin canım kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum çok öptüm by