10 Nisan 2009 Cuma

İki renkli muzlu muhallebi





İKİ RENKLİ MUZLU MUHALLEBİ

MALZEMELER

125 GR MARGARİN
2 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI KADAR DOLUSU UN
1 KUTU SÜT
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK ŞEKER
1 PAKET KREM ŞANTİ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2-3 TANEDE MUZ
YAPILIŞI: MARGARİNİ TENCEREDE ERİTİYORUZ.ERİTTİKTEN SONRA UNU ÜZERİNE İLAVE EDİYORUZ KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.KOKUSU ÇIKINCA SÜTÜ ŞEKERİ KOYUP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE DEK PİŞİRİYORUZ.PİŞİNCE MUHALLEBİYİ BİR KABA BOŞALTIP ELİMİZİN DECEĞİ KIVAMA DEK YAKLAŞIK 5-6 DAKİKA ÇIRPALIM.ARDINDAN KREM ŞANTİYİ BOŞALTIP YİNE ÇIRPIYORUZ.(ÇIRPMAK ÇOK ÖENEMLİ O KIVAMINI SAĞLIYOR)
YARISINI BORCAMA BOŞALTIP ÜSTÜNE RESİMDEKİ GİBİ MUZLARI YERLEŞTİRİYORUZ.ARDINDAN KALAN MUHALLEBİYİ KAKAOYU EKLEYİP ÇIRPIYORUZ VE ONUDA ÜSTÜNE BOŞALTIP HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜZLÜYORUZ.

İNANIN ÇOK KOLAY BİR TARİF.
NOT:MUHALLEBİ BIÇAKLA KESİLMİYOR. BU MUHALLEBİYİ KAŞIKLA YAVAŞ YAVAŞ ALIP TABAĞIMIZA KOYUP SERVİS EDİYORUZ ÖZELLİĞİ SÜNEN BİR MUHALLEBİ SERT MUHALLEBİ DEĞİL.
Bu tarifide fatostuncay.blogcu.com'dan aldım.
Resimler bana aittir

Hiç yorum yok: