İKİ RENKLİ MUZLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
125 GR MARGARİN
2 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI KADAR DOLUSU UN
1 KUTU SÜT
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK ŞEKER
1 PAKET KREM ŞANTİ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2-3 TANEDE MUZ
YAPILIŞI: MARGARİNİ TENCEREDE ERİTİYORUZ.ERİTTİKTEN SONRA UNU ÜZERİNE İLAVE EDİYORUZ KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.KOKUSU ÇIKINCA SÜTÜ ŞEKERİ KOYUP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE DEK PİŞİRİYORUZ.PİŞİNCE MUHALLEBİYİ BİR KABA BOŞALTIP ELİMİZİN DECEĞİ KIVAMA DEK YAKLAŞIK 5-6 DAKİKA ÇIRPALIM.ARDINDAN KREM ŞANTİYİ BOŞALTIP YİNE ÇIRPIYORUZ.(ÇIRPMAK ÇOK ÖENEMLİ O KIVAMINI SAĞLIYOR)
YARISINI BORCAMA BOŞALTIP ÜSTÜNE RESİMDEKİ GİBİ MUZLARI YERLEŞTİRİYORUZ.ARDINDAN KALAN MUHALLEBİYİ KAKAOYU EKLEYİP ÇIRPIYORUZ VE ONUDA ÜSTÜNE BOŞALTIP HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜZLÜYORUZ.
İNANIN ÇOK KOLAY BİR TARİF.
NOT:MUHALLEBİ BIÇAKLA KESİLMİYOR. BU MUHALLEBİYİ KAŞIKLA YAVAŞ YAVAŞ ALIP TABAĞIMIZA KOYUP SERVİS EDİYORUZ ÖZELLİĞİ SÜNEN BİR MUHALLEBİ SERT MUHALLEBİ DEĞİL.
Bu tarifide fatostuncay.blogcu.com'dan aldım.
Resimler bana aittir
10 Nisan 2009 Cuma
İki renkli muzlu muhallebi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder