10 Nisan 2009 Cuma

Çanak patates







ÇANAK PATATES

MALZEMELER

5-6 PATATES

YARIM LİMON

ZEYTİNYAĞI

GARNİTÜR

SALATALIK TURŞUSU

MISIR

MAYONEZ

PUL BİBER,TUZ

YAPILIŞI:PATATESİMİZİ HAŞLIYORUZ.HAŞLANDIKTAN SONRA PATATESLERİMİZİ EZİYORUZ. DAHA SONRA YARIM LİMON SUYU, ZEYTİNYAĞI,TUZU VE PULBİBERİMİZİ EKLİYORUZ.

NOT:BEN TUZUNU PATATESLERİMİ HAŞLARKEN ATTIM.

ELİNİMİZDE YUVARLAYIP ÇANAK ŞEKLİ VERİYORUZ.

GARNİTÜR, SALATALIK TURŞUSU,MISIRI MAYONEZLE KARIŞTIRIP PATATESLERİMİZİN İÇİNİ DOLDURUYORUZ..

NOT:BEN SALATALIK TURŞUSU DOĞRAMAYI UNUTMUŞUM. MISIRDA KULLANMADIM. GARNİTÜRÜMDE EVİMDE OLMADIĞI İÇİN..

BUZLUĞUMDAKİ BEZELYEMİ GÖZ KARARI KOYUP VE DOLABIMDA BULUNAN HAVUCUMU KÜP KÜP DOĞRAYIP HAŞLADIM HAŞLANTIKDAN SONRA ÇANAK ŞEKLİ VERDİĞİM PATATESLERİMİ SÜSLEDİM BİLGİNİZE ..

EN SONDA ÜSTÜNÜ KIRMIZI LAHANAMIZLA SÜSLÜYORUZ.

AFİYET OLSUN..

Bu tarifide fatostuncay.blogcu.com'dan aldım.

Hiç yorum yok: